Selecteer een pagina
Brouwerij_de_Fontein_burostub01
Brouwerij_de_Fontein_burostub02
Brouwerij_de_Fontein_burostub05
Brouwerij_de_Fontein_burostub04
Brouwerij_de_Fontein_burostub03

Brouwerij de Fontein, Stein

Stedenbouwkundig plan, Stein – 2017

Sinds 2006 heeft Stein weer een eigen bierbrouwerij. Aan de rand van Oud-Stein in een landelijke omgeving, heeft Brouwerij De Fontein zich de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een bedrijf dat niet meer is weg te denken binnen de Steinse samenleving. Om als bedrijf toekomstbestendig te zijn is het van belang dat de brouwerij blijft doorontwikkelen. Belangrijk hierbij is de wens om minder afhankelijk te worden van de zomerperiode en het hele jaar door ruimte te kunnen bieden aan bezoekers.
In de doorontwikkeling van De Fontein wordt uitgegaan van de verbouwing van het woonhuis tot groepsruimte, het toevoegen van een nieuw horeca-gebouw en de aanleg van een parkeerplaats. Verder dient het gehele terrein opnieuw te worden ingericht zodat er een prachtig totaalconcept ontstaat dat als poort kan dienen naar het buitengebied.
De visie van de doorontwikkeling is gebaseerd op het brouwproces. Dit proces wordt zichtbaar gemaakt in het gehele terrein en wordt onderdeel van de beleving zowel op het terras als in de verschillende ruimtes.

In samenwerking met White Door Architects – 2017Pin It on Pinterest

Share This