Selecteer een pagina
Capelle01_burostub
Capelle02_burostub
Capelle03_burostub
Capelle04_burostub

Meeuwensingel,
Capelle aan de IJssel

Stedelijke inpassingsstudie – 2007

Door de herinvulling van een voormalige bedrijfslocatie is het mogelijk om een betere verbinding te vormen tussen het centrum van Capelle aan de IJssel en de Hollandse IJssel. Deze schakel wordt gerealiseerd door de locatie te herontwikkelen tot woonlocatie met een duidelijk gezicht richting de rivier. Dit gebeurt door het aanbrengen van twee hoogteaccenten.

Door goed naar de omgeving te kijken en de locatie hier ook in te verankeren ontstaat de footprint van de bebouwing. Deze bestaat uit vier bebouwingsvlekken en een centraal gelegen plein dat als hart van de locatie dient. Aan het plein ligt een accent die het centrum van de van de locatie markeert. Op de hoek van de Rivierweg en de Meeuwensingel ligt een accent die de route richting Hollandse IJssel benadrukt.

2007 – dienstverband Buro5Maastricht ©

Pin It on Pinterest

Share This